Nordisk Film

Nordisk Film

KPI

Nordisk Film er en kunde vi har samarbeidet med om flere prosjekter, blant andre «Bølgen», «Flåklypa», «Kongens nei» og nå sist: «Den 12. Mann». KPI er å få folk opp fra sofaen og inn i kinosalen – nå sist for å få med seg den siste norske storfilmen om mannen med ni liv, Jan Baalsrud. «Den 12. Mann»-briefen løste vi ved å fortelle historien om alt Baalsrud opplevde, og overlevde, samtidig som vi satte et større fokus på de som hjalp ham. Baalsrud sa flere ganger selv at han ikke var noen helt, og at han ikke ville klart flukten fra tyskerne uten hjelp fra menneskene han møtte på veien.

Løsningen ble en kampanje bestående av to artikler, skrevet av tidligere VG-redaktør Hans-Christian Vadseth, prosjektledet, desket og utviklet av VG Partnerstudio:

Del én tok for seg historien om “Operasjon Martin Red”: Hvorfor var Jan og de andre sabotørene i Nord-Norge, og hvor gikk det galt?

Del to fokuserte på selve flukten, alle de farlige situasjonene Baalsrud ble utsatt for i løpet av de 63 dagene han flyktet med tyske nazister i hælene, samt alle medhjelperne som sammen sørget for å få ham trygt til Sverige.

I et forsøk på å få flest mulig til å få med seg begge artiklene, og dermed hele historien, gjorde vi det mulig for leserne som leste den første artikkel å legge igjen e-postadressen sin for å få tilsendt artikkel nummer to da den ble publisert. Dette valgte nesten 7000 lesere å gjøre, noe vi anser som en stor suksess.

Her kan du lese kapittel en: Operasjon Martin Red

https://www.vg.no/annonsorinnhold/nordisk-film/artikler/dentolvtemann-operasjonmartinred/1/

Her kan du lese kapittel to: Flukten

https://www.vg.no/annonsorinnhold/nordisk-film/artikler/dentolvtemann-flukten/

 

RESULTATENE

521.000 sidevisninger

03:40 gjennomsnittlig lesetid

19.000 trailer-avspillinger

2 år, 350 dager og to timer brukt på innholdet.

6950 meldte seg på for å få neste kapittel på e-post

Åttendeplass som beste notering på VG topp 20 mest leste.

«Den 12. mann» ble i begynnelsen av 2018 nominert i fire kategorier i filmbransjens egen pris, Kanonprisen. Over 600.000 nordmenn har nå sett filmen på kino, noe som gjør «Den 12. mann» til den sjette beste norske kinofilmen siden 2003.

KUNDENS KOMMENTAR

Om resultater og samarbeidet, sier markedssjef Vegard Urke, og digital markedssjef, Cecilie Langfeldt Lønn:

VG Partnerstudio har vært – og er fremdeles – en viktig samarbeidspartner for Nordisk Film Distribusjon. VG Partnerstudios evne til å nå bredt og raskt ut til et stort kinopublikum med godt innhold har vært viktig på mange av våre største lanseringer. Kombinasjonen av VG Partnerstudios distribusjon, kunnskap, engasjement og evne til å skape gode historiefortellinger har vært viktig for å bygge både kjennskap, interesse og forventninger.

Det er ikke mange mediekanaler hvor vi som annonsør kan «stjele» oppmerksomheten til over 500.000 lesere i 3,5 minutt i en ellers så hektisk mediehverdag – hvor fragmenteringen er stor og attentionsspan er lavt.

Samarbeidet med VG Partnerstudio kan beskrives med mange ord, men de viktigste er: Kreativitet, engasjement og kanskje viktigst – kunnskap. Gjennom hele prosessen har vi blitt møtt med entusiasme, leveringsvilje og profesjonalitet som vi som annonsør har blitt imponert av. Disse faktorene har betrygget oss om at innholdet som er blitt skapt er av topp kvalitet.   

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!