Fra innsiden

Årets julegave fra VG Partnerstudio 


Svein Arne Haavik

I år er det Leger uten grenser og Mental Helse Ungdom som får regjere forsiden av vg.no på selveste julaften. Og de veldedige organisasjonene som gjør svært mye viktig både her hjemme og ute i verden slipper å betale – hverken for produksjon eller distribusjon!


For andre år på rad gir VG Partnerstudio bort sin aller beste annonseplassering på vg.no på julaften. Dermed er det blitt en tradisjon at to av Norges mange viktige veldedige organisasjoner kan få komme ut med sine vesentlige budskap til det norske folk, i tidsrommet før og etter vi alle setter oss til bords for å nyte julematen og gavene under treet. 

«Julegaven fra VG betyr veldig mye for oss i Mental Helse Ungdom. Vi er en liten organisasjon, men med store hjerter og store drømmer. Altfor mange ungdom og unge voksne sliter i ensomhet. Vi jobber hver eneste dag for å hjelpe disse, men det er vanskelig å bygge kjennskap til organisasjonen da vi har begrensede midler. Vi syns det er helt rått at VG heier på oss og valgte gi oss en plass i VG partnerstudio hvor vi vil kunne nå ut til og hjelpe mange flere enn det vi gjør i dag».
Line Toft, innsamlingssjef Mental Helse Ungdom


Verdi til 150.000 kroner 

Julegaven - som innebærer produksjon av én VG-sak og distribusjon til hver av organisasjonene - trekkes ut blant nominerte kandidater fra VG Partnerstudios ansatte. 

I år er det altså Leger uten grenser og Mental Helse Ungdom som endte opp med en julegave til en verdi av 150 000 kroner. Flere tusen nordmenn får med andre ord lese om  det viktige innholdet om hvorfor de setter alt inn på å hjelpe medmennesker. Enten det er flyktninger i havsnød eller unge mennesker som sliter her hjemme. 

 Dette gjør vi først og fremst fordi vi har muligheten til det. Våre mange hundretalls kunder og deres byråer har gjort sitt for at vi har skapt så mye verdier til journalistikken i Schibsted at det nå er plass for å være litt julenisse. I så måte er dette også en julegave fra alle våre samarbeidspartnere.

Dessuten er julaften en dag vi alle kanskje skal forsøke å være gode med andre. Og det er nettopp det Leger uten grenser og Mental Helse Ungdom står for.