Fra innsiden

«NM i guacamole» LIVE for Bama

Sigrid Schei Lorentzen

Vi har gjort det med hell før – og nå gjorde vi det igjen. Livesendingen på VG med avokado i hovedrollen er vel blåst.

_MAN1816_1.jpg

Sist gang VG Partnerstudio kjørte livesending i samarbeid med Bama var det bær i fokus. «Bærnytt» med Lise Finckenhagen tok VGTV-seerne med storm, så vi valgte å gjenta suksessen.

Lise Finckenhagen ble på nytt ropt ut på manesjen, denne gang som dommer for «NM i guacamole».

Stor produksjon

Når VG Partnerstudio arrangerer sin fjerde livesending, settes alle kluter til!

Så å si samtlige i VG Partnerstudio har hatt en finger med i spillet enten før, under eller etter innspillingen.

Vi fikk låne VGTVs studio, hvor blant annet «Harm&Hegseth» og «Fotballklubben» spilles inn. Her rigget vi til en flerkameraproduksjon med tilpasset lyd, lys, bakgrunnseffekter, supre og backdrop-foto. Det er litt av et maskineri som skal settes i sving for en halvtime på skjermen. Men SÅ gøy det er – og så verdt det når resultatene snakker for seg!IMG_0448.jpg

Kunden er storfornøyd med vel gjennomført kampanje, og kunne stolt sende Instastories live fra VGTVs studio med et titalls VG-folk i sving.

Seerne strømmer fortsatt til i saken, hvor livesendingen ligger i loop i toppen av artikkelen. Men det er ikke bare Bama, VG Partnerstudio og VGs leserne som har latt seg engasjere.

Flere hundre avokado-elskere sendte tidligere i uken inn sine bidrag til konkurransen. Vi mottok guacamoleoppskrifter som inneholdt alt fra pistasjnøtter til pasjonsfrukt og granateple. Sistnevnte ingrediens ble en suksessfaktor, og granateple-guacamolen ble en av de tre finalistene.

Slik gjorde vi det

En artikkel med påmeldingsskjema til konkurransen ble lagt på VG-fronten fire dager før livesendingen. Her kunne leserne legge inn sin beste guacamoleoppkskrift, og krysse fingrene for å gå til topps i konkurransen. Gulroten for påmeldingen var ikke bare meksikansk heder og taco-ære, men også et splitter nytt kokkeknivsett!

aC5y8_-7v.jpg

FLERE KOKKER - MERE SØL? Neida, det er i alle fall ikke tilfelle hos VGPS! Her gikk alt på skinner under vår fjerne livesending. Foto: VG PARTNERSTUDIO.

MAGISK OPPSKRIFT: Dommerpanelet falt pladask for guacamoleoppskriften til Terje Øyrås. Foto: VG PARTNERSTUDIO.

Samme dag som vi gikk live med NM-sendingen på VGTV, ble en ny artikkel publisert. Her la vi inn oppskriftene til de tre nominerte finalistene. Artikkelen og frontinngangene ble kontinuerlig oppdatert underveis i sendingen, før artikkelen ble oppdatert med vinnerens egen kommentar til slutt.

Terje Øyrås imponerte juryen aller mest og kan dermed smykke seg med tittelen: «Norgesmester i guacamole»!

– Dette var fantastisk gøy! Jeg får gode tilbakemeldinger på oppskriften min, men at den skulle bli Norges beste var overraskende, sier Øyrås.

Sjekk ut Terje Øyrås vinneroppskrift her.

aC5y8_-7v.jpg
_MAN1796.jpg
_MAN1825.jpg