Fra innsiden

Les saken

Rent bord i Europa

Marthe Berg

VG Partnerstudio tok denne uken sammen med Thon Hotels gull i både Digiday i London og Native Advertising Awards i Berlin.

I sommer kom beskjeden om at Thon Hotels og VG Partnerstudio var finalister i både Digiday Marketing and Advertising Awards Europe og Native Advertising Awards, og den siste uken har vi gjort storeslem, og tatt gull i begge prisutdelingene.

Digiday anerkjenner selskaper, kampanjer og teknologi som moderniserer europeisk markedsføring og reklame. Vi tok sammen med Thon Hotels gull i kategorien «Most Effective/Measurable Campaign», for vårt samarbeid «ThonTester».

Native Advertising Awards hyller de beste mediebedriftene i verden på nettopp native advertising, og vi var i selskap med blant annet New York Times’ T Brand Studio, Washington Posts WP BrandStudio og Forbes Media. Sammen med Thon Hotels tok vi gull i kategorien «Most effective Native Advertising Campaign» - også her for kampanjen «ThonTester».

Juryen i Native Advertising Awards skriver følgende om kategorien:

«This award goes to a native advertising campaign with a business case so smoking hot and ROI numbers so enviable that the effectiveness holds true legacy potential.»

Disse kategoriene anerkjenner kreativt arbeid som har hatt beviselig effekt på merkevare og salg.

Er det noe vi er opptatt av, er det nettopp å dokumentere effekten innholdet vårt skaper. I samarbeid med Norstat kjørte vi derfor en kontroll/eksponert-test på kampanjen, som ga fantastiske resultater. Merkevarebygging og posisjonering av Thon Hotels var viktige KPI-er for kampanjen, og analysene viser at vi økte kjennskap, kunnskap, preferanse og kjøpsintensjon betydelig. Det førte til at vi vant over giganter som BuzzFeed, Virgin og Warner Bros UK, Samsung og PepsiCo. Det er noe vi er fryktelig stolte av!

De to internasjonale gullmedaljene kommer bare få dager etter at det samme caset ble hedret med sølv i Medieprisen, i kategorien «mediekampanje».