De beste kinohistoriene

Nordisk Film

Til sammen har de to kino-prosjektene fått over 1,1 millioner sidevisninger

Løsning + resultat

Artikkelspesialen om «Kongens nei» gikk live høsten 2016, og tok for seg opptakten og tiden før tyskerne invaderte Norge. Artikkelen sluttet der filmen begynte. Ett år senere skrev vi to spesialer om Jan Baalsruds utrolige flukt fra tyskerne under andre verdenskrig.

Tallene var overveldende. Til sammen fikk de to kino-prosjektene over 1,1 millioner sidevisninger. I tillegg har de en lesetid som er tre ganger høyere enn på redaksjonelle saker. Resultatet: To kinofavoritter som slo alle rekorder. «Kongens Nei» ble sett av 700.000 nordmenn og «Den 12. mann» av 600.000.

I den første delen om Baalsrud fikk leserne muligheten til å legge igjen e-postadressen sin for å få tilsendt det neste kapittelet litt før alle andre kunne finne den på vg.no. Dette valgte hele 6950 lesere å gjøre, og lesetiden blant disse var også ekstremt god.

Om oppdraget

Nordisk Film hadde et ønske om å skape engasjement og interesse hos det norske folk i forkant av flere store kinopremierer, blant annet «Kongens Nei» og «Den 12. Mann». 

Lesetid er tre ganger høyere enn gjennomsnittet på redaksjonelle saker
aretsbyra.png